Pääsiäisen ilosanoma!

Categories: Sekalaiset

pastorinpalstallePalmusunnuntaina Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin. Ne jotka toivottivat hänet tervetulleeksi riemuitsivat ja huusivat Hoosianna, joka merkitsee ”Herra auta, pelasta”. Oli myös niitä, jotka eivät ollenkaan pitäneet kuulemastaan ja kielsivät huutamasta. Mutta mitä Jeesus vastasi heille? ”Jos nämä olisivat vaiti niin kivet huutaisivat!” Meidän tehtävämme on kertoa, jopa huutaa tälle maailmalle, kuka Jeesus on.

Johanneksen evankeliumissa todetaan, että hän tuli omiensa tykö, mutta he eivät ottaneet häntä vastaan, murheellista. Jeesus sanoi katsellessaan Jerusalemia, että hän olisi tahtonut koota heidät siipiensä alle turvaan kuin kanaemo poikasensa, mutta he eivät tahtoneet. Kuitenkin kaikille, jotka ottavat hänet vastaan, hän antaa voiman ja oikeuden tulla Jumalan lapseksi. Hoosianna! Ei ole parempaa turvapaikkaa, kuin olla hänen omanansa.

Kiirastorstaina, pääsiäisaterialla Jeesus asetti ehtoollisen, tuon siunatun ja ihmeellisen aterian. ”Hän otti leivän, kiitti, mursi ja antoi heille ja sanoi: `Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan. Tehkää se minun muistokseni.` Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: `Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan.`” Luuk.22:19,20 Ehtoollinen on sekä liittoateria että yhteysateria.

Kiirastorstai oli myös voimakkaan rukouksen päivä. Getsemanen puutarhassa Jeesus rukoili Jumalan tahdon tapahtumista. Siihen hän meitäkin rohkaisee.

Pitkäperjantaina Jeesus kuoli meidän puolestamme Golgatan keskimmäisellä ristillä. Siellä Jeesus rukoili ristiinnaulitsijoidensa puolesta: ”Isä, anna heille anteeksi…” Ryöväri sai siellä armon, kun hän kuuli: ”Tänään saat olla minun kanssani paratiisissa”. Lopulta kuului huuto: Se on täytetty! Meidän syntimme on sovitettu.

Pääsiäispäivän aamulla Jeesus nousi kuolleista. Epäilevä Tuomas totesi: ”Minun Herrani ja minun Jumalani”. Kieltäjä Pietari sai tunnustaa Herralle: ”Sinä tiedät kaiken. Sinä tiedät, että olet minulle rakas” Me saamme iloita ja riemuita tästä suuresta pelastuksesta, jonka hän on meille hankkinut. Saamme julistaa evankeliumin ilosanomaa kaikkialla ja kaikin tavoin. Hän elää ja on meidän kanssamme!

Kiitollisin mielin
Jyrki Alanko
Kirjoittaja on Hattulan kotikirkon pastori